V tomto úvodu tak trochu jako chytrá horákyně odhalím a neodhalím, oč tu vlastně běží. To, co říci mohu, je, že v současné sobě již několik měsíců píšu na svůj vlastní námět scénář k muzikálu, který už sice má pracovní název, ale to teď není nutné zmiňovat.

Po večerech a nocích píšu společně se scénářem písně k danému muzikálu a byla bych moc ráda, kdyby se podařilo letos (2021) dílo dokončit a nabídnout hudebním divadlům- což je cílem. Pravda mám sen a není nesplnitelný, že se budou na něm podílet zcela konkrétní lidé (zpěváci, režisér), ale nebudu předbíhat událostem, neboť ještě není nic na stopro.

I když jsem studovala muziku na umělecké škole a byla jsem 12 let aktivním hráčem na akordeon a v současné době hraji amatérsky hlavně ve své kapele na kytaru a bicí, nejsem příliš notař, takže jsem opravdu moc ráda, že dnešní doba napomáhá svojí technikou velmi ulehčovat práci komponisty. Takže tak jako spisovatelé nemusejí husím brkem psát na papír, ale svoje texty nesčetněkrát bez jakékoliv úhony mohou měnit, dopisovat a přepisovat v počítači, tak i my muzikanti si pomáháme programy.

Důležité je, aby programy nedělaly tvůrčí činnost za nás- tedy aby se hudební nápad zrodil v hlavě a pomocí např. kláves (jak to dělám já), kdy ten nápad zahraji, byl převeden a zaznamenán v hudebním programu. V mém případě se jedná o Logic X pro Apple počítač-tedy Mac Book Air.

Skládám od svých útlých let, kdy jsem začala písněmi na kytaru nebo klavír, které jsem si začala i textovat, a to do češtiny, polštiny a později angličtiny. A protože jsem zpěvačka, tak co si uvařím, to si aji sním! Jinými slovy své písně hraji v mé kapele Ave!band a kromě mě je zpívá i Bára- naše houslistka a zpěvačka.

Jsem několik desítek let členem OSA, takže svá autorská díla si jako právník nechávám chránit (logicky :-)), a proto na svých stránkách časem ukážu jen kousky písní.

Zatím jediné, co mohu ukázat, je prostředí, ve kterém tvořím- tedy moje kompoziční domácí studio, kde trávím večery se svými kočičkami, které mě psychicky udržují v dobré náladě (občas i nedobré- a to po té, co se mi projdou po klávesnici digitálního piana a nahrají tóny nevídané anebo mi promašírují klávesnici počítače a to se pak nestačím divit, co to udělalo s programem…