Vzhledem k tomu, že jsme se v této sezóně s karavanem vydali jak do kempů, tak jsme využili i projekt bezkempu.cz, pokusím se o malé srovnání:

1. jednak projektem BEZKEMPU.CZ není poseta zatím celá republika- nicméně organizátoři dělají, co mohou a získávají další a další prostory. V této oblasti tedy jednoznačně vede co do dostupnosti kempování v kempech.

2. pokud jde o srovnání cen, pak musím říci, že je to v zásadě stejné-tedy stejné ceny, které se pohybují od 300 do 400 Kč v průměru za noc (počítání pro dvě osoby, auto s karavanem ev. el. přípojka. Vybavenost převažuje v kempech, kde je zpravidla vše (občas problém s přípojkami na elektřinu, když je jich málo a jsou obsazené), sprchy jsou v kempech zpravidla za nějaký malý poplatek (třeba dvacku na 8 minut) a úroveň sociálních zařízení je velmi různá, ale jsou. V kempech jsou také občerstvení, což v soukromí málokdy velmi blízko. Pokud jde tedy o vybavenost, pak kempy převažují, je to tam jistota a člověk nemusí řešit, kde sežene vodu a vylije wc

3. Pokud jde o umístění a atraktivitu prostředí a soukromí, tak je jasné, že převažuje BEZKEMPU.CZ. Na počátku sezóny jsem skoro všude byli první a sami a tento víkend jsme si nacvičili plnou obsazenost soukromého pozemku a musím říci, že bezva-rozhodně jsme si nelezli po hlavách. Takže na závěr fotečky z obou těchto druhů kempování a posuďte sami:

Kemp na Orlíku- Velký Vír

Velký Vír

Velký Vír

Bezkempu Čejkovice 

Čejkovice

Čejkovice

 

Kategorie: minikaravan